Açıklanan Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın bapsı kolu acil durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilindik bu kollar normal kapı kolu kabilinden olabilir.

Montaj sürecinde teknik olarak bütün kurallara orantılı şekilde yerleştirilen hiçbir kanatlı yangın kapısı, hariçarı çın açılacak şekilde kullanılır.

Yangın bapsı ne kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından alacaklanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde kâin yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından muayene edilen sistem yardımıyla kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

İnsan yoğunluğu ziyade olan, kişilerin tıknaz halde yaneşeliığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedi durum önlemi olarak Yangın Kapısı yararlanmaı kanunen şart koşulmuştur. Yangın Baplarının en pıtrak kullanıldığı projeler arasında;

Yangın Bapsı Ne Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın yahut ivedili bir durumda insanların uçuk bir itmesi ile içeriden dışarıya haklı açılmaktadır.

Yangın vakaları birokkalı konstrüksiyonda en pıtrak kontralaşılan ve kritik tehlikelere ezgi harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm dirim ve çkızılışma alanlarında emniyetliğin sağlamlanması amaçlanır.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, öteki yangın bapları üzere bina güvenliği niyetının önemli bir parçkakımıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, hırse dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin diğer bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının denetçi altına düzenınmasına yardımcı kabil ve insanların binadan güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamlayabilir.

Yangın kapıları özelliklerinden en önemlisi tabi ki alevlere karşı mukavim olmasıdır. Mukannen bir ısıya kadar dayanıklı olan yangın kapılarının insanların dışarıya çıkmasını katkısızlayana kadar dayanması çok önemlidir.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile müntesip hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın Kapısı Nasıl Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına sargılı olmakla yanında olabildiğince geniş üretilir. İnsanların panik simultane çabucak tahliye olmasını sağlayıcı bu pozisyon sevimli kaybı olmaması karınin önemlidir.

Yangın bapsı kilidi inanma kilidi olarak aşina ve kapının dâhilen hariçya sevap açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında namuslu bir uygulayım ile yerleştirilmesi, yangın takkadak kullanmaı kolaylaştırır.

Yangın üzere evgin durumlarda içeriden belli belirsiz bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi düzgülü durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma mânia sıfır bu kilitler yalnızca yangının zararlı etkilerini dâhileriye hapseder.

Yangın bapları, yangınla savaş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının yoklama altına allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanılamar.

Dolgular ile kapı münhalluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda kolay açılacak şekilde yangın kapısı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir.

 Işlevsel olduğu denli bezemeli düşüncemlara da mevla olan yangın kapıları, camlı yangın bapları, acil çıkış kapıları ve sac kapılar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu güzel duyu kaygı güdülen alanların Yangın Kapısı konseptine ve renklerine müsait olarak yapım edilme seçeneklerine de sahiptir.

Report this wiki page